Societatea Inginerilor de Automobile din Romania

EAEC

EAEC (European Automobile Engineers Cooperation) este organizaţia europeană a societăţilor naţionale pentru ingineria automobilului.

Practic, EAEC reprezintă o structură virtuală constituită printr-un consens al asociațiilor europene ale inginerilor de automobile cu scopul de a consolida cooperarea europeană în domeniul ingineriei autovehiculelor prin sprijinul reciproc și promovarea acțiunilor de interes comun – printre care Congresul European de Automobile – Congresul EAEC. O asociație asemănătoare funcționează în spațiul Asia-Pacific-Australia.

SIAR a fost integrată în EAEC la data de 1 octombrie 1990. Puteți descărca de aici scrisoarea de confirmare a includerii SIAR în EAEC adresată președintelui SIAR – Prof. dr. ing. Eugen – Mihai NEGRUȘ  de către președintele EAEC – Prof. dr, ing. B. BREUER de la Technische Hochschule Darmstad .

Participarea SIAR la activitățile FISITA și EAEC

FISITA și EAEC au acordat în mod permanent sprijin activității SIAR.

Președinții și secretarii FISITA și EAEC au vizitat România începând cu anul 1990, stabilind relații puternice de cooperare. Personalități din conducerea FISITA și EAEC participă la congresele internaționale anuale ale SIAR, care se desfașoară sub patronajul FISITA.

Începând cu anul 1992, reprezentanții SIAR participă activ la reuniunile Consiliului FISITA și a Consiliului EAEC. Membrii SIAR participă cu comunicări științifice la Congresele internaționale ale FISITA și EAEC.

Romania a fost gazda reuniunii Consiliului și a Biroului Executiv al FISITA în anul 1997 și a întrunirii Consiliului FISITA în anul 2004, organizate la Brașov cu sprijinul SIAR.

In anul 2015 SIAR a organizat EAEC European Automotive Congres – EAEC-ESFA 2015 la Universitatea Politehnica din Bucuresti. 

În anul 2022 SIAR a organizat la Universitatea Politehnica din Timișoara „THE 17th EUROPEAN AUTOMOTIVE CONGRESS – EAEC – MVT 2022”.

În anul 2024 SIAR organizează Congresul European de Automobile EAEC European Automotive Congres – EAEC-CONAT 2024 la Universitatea „Transilvania” din Brașov!

SIAR susține o cooperare puternică la nivel european între asociațiile inginerilor de automobile cu scopul creșterii vizibiltății cercetării științifice europene de profil, promovării schimburilor profesionale și a întăririi coeziunii europene!

Detalii privind EAEC aici!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rsiarr77/public_html/wp-content/themes/legatus-theme-new/includes/single/post-tags.php on line 5

Revista "Ingineria automobilului"

Romanian Journal of Automotive Engineering

CONCURSUL NATIONAL STUDENTESC DE INGINERIE A AUTOVEHICULELOR “PROF. UNIV. ING. CONSTANTIN GHIULAI”