Societatea Inginerilor de Automobile din Romania

REZULTATE KLC 2023

CHALLENGE KART LOW COST  – KLC 2023

Ediția a XI-a, Universitatea din Pitești, 16.05 – 17.05.2023

Zilele de 16 și 17 mai 2023 au marcat desfășurarea celei de-a 11-a ediții a concursului studențesc Challenge Kart Low Cost 2023, organizat de Universitatea din Pitești  și Academia Titi Aur sub patronajul Societății Inginerilor de Automobile din România.

Concursul studențesc internațional Kart Low Cost este o tradiție pentru studenții din domeniul ingineriei autovehiculelor și trebuie menționat faptul că acest lucru a fost posibil grație celor 16 ani de bună colaborare dintre Institutul Superior de Automobile și Transporturi (ISAT) din Nevers și Universitatea din Pitești.

Anul acesta, celor două universități deja menționate li s-au alăturat Universitatea Politehnica din București și Universitatea din Oradea, astfel că studenții au prezentat în total 4 proiecte dedicate propulsiei termice și 2 propulsiei electrice. Echipele participante au dezvoltat proiectele respectând regulamentul concursului în ceea ce privește concepția, fabricarea și testarea karturilor. Nu trebuie uitat faptul că proiectul este denumit Kart Low Cost pentru ca participanții să demonstreze că prin eforturi susținute pot dezvolta proiecte inginerești cu resurse financiare limitate (sub 2000 €, pentru kartul cu motor termic și sub 3000 € pentru cel electric), a căror validare se face rulând pe circuite sportive specifice.

În data de 16 mai, la Universitatea din Pitești au fost prezentate proiectele inginerești în fața unui juriu mixt, compus din membrii celor 4 universități. Studenții au prezentat în limba engleză aspecte ce țin de partea tehnică a concepției și fabricării karturilor, de design-ul acestora și, nu în ultimul rând, de justificare a încadrării în bugetul alocat.

În  cea de-a doua zi a concursului, 17 mai, la Academia Titi Aur s-au derulat probele sportive, și anume: calificări, sprint, anduranță, accelerație 250m și slalom, unde studenții au demonstrat abilități spectaculoase de conducere a karturilor, dar și de rezolvare a problemelor tehnice ce au survenit pe parcursul probelor.

Podiumul a fost ocupat de următoarele echipe:

  • propulsia termică:
    • locul I – ISAT Nevers,
    • locul II – Universitatea din Pitești,
    • locul III – Universitatea din Oradea,
  • propulsia electrică:
    • locul I – Universitatea din Pitești.

Echipele studențești au demonstrat că prin acțiuni susținute conduse pe parcursul a 6 luni de muncă se poate dezvolta un kart “low cost” care să ruleze cu succes pe un circuit specific sportiv.

Competiția studențească a fost susținută de Ministerul Educației, Academia Titi Aur, Dolotrans DTO Pitești, Proeco Gas Systems Pitești, Leoni, Mobilift, Văru’ Nicu Motor Sport, Road Runner Racing Team.

Responsabili KLC România

Ș.l. univ. dr. ing. Cătălin Zaharia – Universitatea din Pitești

Prof. univ. dr. ing. Adrian Clenci – Universitatea din Pitești

Felicitări participanților și …. “à la prochaine à Nevers” !!!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rsiarr77/public_html/wp-content/themes/legatus-theme-new/includes/single/post-tags.php on line 5

Revista "Ingineria automobilului"

Romanian Journal of Automotive Engineering

CONCURSUL NATIONAL STUDENTESC DE INGINERIE A AUTOVEHICULELOR “PROF. UNIV. ING. CONSTANTIN GHIULAI”