Societatea Inginerilor de Automobile din Romania

UNIvIA 2021

UNIvIA 2021
21 – 23 Iulie 2021 – București, Romania

“Universitatea de Vară în Ingineria Autovehiculelor”

Ediția a V-a a Universității de vară în Ingineria autovehiculelor – UNIvIA 2021

Societatea Inginerilor de Automobile din România – SIAR, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și Registrul Auto Român au organizat în perioada 21 – 23.07.2021, a V-a ediție a cursurilor Universității de vară în domeniul Ingineriei Autovehiculelor – UNIvIA 2021.

În cadrul cursurilor, susținute de cadre didactice universitare din Academia Tehnică Militară și experți din cadrul Registrului Auto Român, s-a abordat o tematică de actualitate pentru inginerii automobiliști: „Reglementări internaționale și naționale în domeniul poluării autovehiculelor rutiere – norme, echipamente și încercări”.

La cursuri au participat 25 studenți la programele de studii universitare de licență „Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule” și „Blindate, Automobile și Tractoare” din domeniul „Ingineriei autovehiculelor” din Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București.

Activitățile de pregătire tehnică de specialitate au urmărit:

  • consolidarea cunoștințelor în domeniul reglementărilor naționale și internaționale în domeniul autovehiculelor rutiere
  • cunoașterea ultimelor acțiuni în direcția perfecționării reglementării internaționale privind autovehicule autonome, electrice, hibrid etc.
  • prezentarea unor ștanduri și echipamente de testare specifice domeniului poluării autovehiculelor;
  • aspecte privind reglementarea și încercările specifice  autovehiculelor militare..

Activitățile s-au desfășurat cu prezența fizică a studenților, cadrelor didactice și specialiștilor Registrului Auto Român la prelegeri și demonstrații practice în spațiile adecvate din facilitățile Registrului Auto Român (Vergului, Voluntari) și în laboratoare de specialitate (cu respectarea reglementărilor specifice situației sanitare actuale).

Desfășurarea cursurilor „Universității de Vară în Ingineria Autovehiculelor” UNIvIA se alătură altor acțiuni ale SIAR de promovare a ingineriei autovehiculelor în rândul studenților și tinerilor specialiști, dintre care se evidențiază Concursul internațional studențesc de inginerie a autovehiculelor „Prof. univ. ing. Constantin Ghiulai”. În anul 2021, faza finală a ediției a VII-a a concursului va avea loc în perioada 28 – 30 octombrie la Chișinău, pe durata celui de al XXXI-lea Congres Internațional de Inginerie a Autovehiculelor și Transporturi Rutiere – AITS 2021 – organizat de către SIAR împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău, Republica Moldova.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa ne contactati prin email siar@siar.ro


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rsiarr77/public_html/wp-content/themes/legatus-theme-new/includes/single/post-tags.php on line 5

Revista "Ingineria automobilului"

Romanian Journal of Automotive Engineering

CONCURSUL NATIONAL STUDENTESC DE INGINERIE A AUTOVEHICULELOR “PROF. UNIV. ING. CONSTANTIN GHIULAI”