Societatea Inginerilor de Automobile din Romania

+ Gral Bg. prof. univ. dr. ing. Ioan FILIP +

+ Gral Bg. Prof. univ. dr. ing. Ioan FILIP +

 

 

SIAR – Societatea Inginerilor de Automobile din România anunță cu profundă tristețe trecerea în neființă în data de 8 septembrie 2023 a celui care a fost General de brigadă prof. univ. dr. ing. Ioan FILIP – prorector și profesor universitar în Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București, membru în Comitetul de inițiativă de înființare a SIAR , vicepreședinte al SIAR la înființarea sa – profesor excepțional si formator de școală de inginerie a autovehiculelor la Academia Tehnică Militară „Ferinand I”, cercetător de renume în domeniul ingineriei autovehiculelor militare, model profesional și civic pentru tinerii săi colegi, optimist, activ, respectat în comunitatea academică de profil.

Născut la 21 iulie 1935 în județul Maramureș, a absolvit școala de ofițeri de tancuri-auto din Pitești și ulterior Academia Tehnică Militară. A parcurs toate etapele de devenire profesională – de la asistent la profesor universitar, conducător de doctorat, director de departament, decan și prorector în Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București.

Aspecte privind viața și activitatea sa pot fi descoperite accesând interviul acordat redacției revistei „AutoTest” în cadrul proiectului comun SIAR-RAR „Formatori de specialiști”  http://siar.ro/formatori-de-specialisti/

Plecarea Gral Bg. Prof. univ. dr. ing. Ioan FILIP produce un gol semnificativ în rândul comunității de ingineri de autovehicule militare din țara noastră!

SIAR transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rsiarr77/public_html/wp-content/themes/legatus-theme-new/includes/single/post-tags.php on line 5

Revista "Ingineria automobilului"

Romanian Journal of Automotive Engineering

CONCURSUL NATIONAL STUDENTESC DE INGINERIE A AUTOVEHICULELOR “PROF. UNIV. ING. CONSTANTIN GHIULAI”