Societatea Inginerilor de Automobile din Romania

Inscriere SIAR

SIAR – Societatea Inginerilor de Automobile din România se alătură eforturilor depuse de numeroase instituții și organisme naționale și internaționale de promovare a profesiei de inginer în domeniile autovehiculelor și transporturilor rutiere, constituind atât o comunitate profesională, cât și o interfață pentru diverse proiecte în această arie de activitate.

Puteți deveni membru al SIAR, dacă sunteți inginer sau student în domeniile „Ingineria autovehiculelor” sau „Ingineria transporturilor și traficului”, urmând următorii pași:

[blockquote style=”2″]

 1. completați Formularul de înscriere/reînscriere în SIAR  din dreapta cu toate informațiile solicitate (atenție la adresa de corespondență!) sau descărcați direct Formularul de înscriere în SIAR de aici, completați absolut toate câmpurile cu grijă și expediați-l pe adresa de email: siar@siar.ro;
 2. veți primi în cel mai scurt timp un e-mail cu confirmarea înregistrării solicitării dumneavoastră (simpla înregistrare nu presupune obținerea automată a calității de membru SIAR); daca nu ați transmis și Formularul de înscriere vi se va solicita acest lucru;
 3. formularul menționat mai sus se completează o singură dată: la înscrierea în SIAR – pentru membrii SIAR noi; respectiv la reînscrierea în SIAR pentru  persoanele care dețin deja calitatea de membru SIAR  (în acest ultim caz completarea formularului asigură acordul pentru prelucrarea datelor personae conform reglementărilor în vigoare!).
 4. după obținerea avizelor necesare și aprobarea solicitării de înscriere în SIAR, achitați cotizația de membru al SIAR pentru un an calendaristic, potrivit statutului profesional (student sau inginer), în funcție de vârstă (peste sau sub 30 de ani), cu sau fără abonament la revistele SIAR; membri SIAR Junior pot fi doar studenții la programele de studii universitare de licență; masteranzii și doctoranzii sunt deja ingineri și nu pot intra în categoria membru SIAR Junior;
 5. expediați prin e-mail o copie a documentului de plată a cotizației;
 6. după confirmarea transferului bancar, se va elibera legitimația de membru al SIAR.

[/blockquote]

Cotizatie:

[blockquote style=”2″]

Cotizația anuală de membru SIAR, stabilită prin Hotarâre a Biroului Executiv al SIAR în data de 23.01.2024, are următorul cuantum;

 • cotizație care cuprinde și abonamentul la revistele „AutoTest” și „Ingineria automobilului”:
  • membru SIAR (cu vârsta peste 30 ani) = 170 lei
  • membru SIAR (cu vârsta sub 30 ani) = 160 lei (include masteranzi, doctoranzi, tineri ingineri)
  • membru SIAR Junior (student la studii de licență) = 150 lei
 • cotizație care nu cuprinde abonamentul la revistele „AutoTest” și „Ingineria automobilului”:
  • membru SIAR (cu vârsta peste 30 ani) = 50 60 lei
  • membru SIAR (cu vârsta sub 30 ani) = 40 50 lei (include masteranzi, doctoranzi, tineri ingineri)
  • membru SIAR Junior (student la studii de licență) = 30 40 lei

Începând cu 01 februarie 2023, prețul unui abonament anual la revistele „AutoTest” și „Ingineria automobilului” este de 120 lei.

Registrul Auto Român a luat decizia de a publica revista „AutoTest” doar în format online – începand cu 2024.

În consecință au fost anulate (total sau parțial, după caz) abonamentele membrilor SIAR valabile la 2 noiembrie 2023. Suma reprezentând diferența de abonament pentru revistele ce nu se vor mai tipări și distribui membrilor SIAR s-a returnat în contul SIAR. S-a transmis și lista cu persoanele cărora li s-a anulat abonamentul (integral sau parțial) și sumele cuvenite fiecăreia în parte (de la 8,75 lei până la 120 lei).

În data de 23.01.2024, după primirea sumei de la RAR, Biroul executiv al SIAR a adoptat hotărârea ca sumele rezultate din această situație să se constituie drept plata în avans (integral sau parțial) a cotizației de membru SIAR pentru anul 2024, eventual 2023 și 2024. Persoanele în cauză vor fi informate de Secretariatul General al SIAR asupra situației specifice. Dacă sunt situații în care un membru SIAR dorește restituirea sumei de către SIAR, transferul se va efectua la cerere, cu suportarea comisioanelor bancare aferente operațiunii.

În cadrul structurilor teritoriale ale SIAR (secțiile SIAR din universități) cotizațiile anuale sunt colectate centralizat de către trezorierii acestor secții zonale în primul trimestru al fiecărui an calendaristic. Trezorierii vor depune cotizațiile colectate în contul SIAR – eliminând astfel comisioanele bancare aferente operațiunilor.

Cotizația poate fi transferată și de către fiecare membru în parte (dar asta va presupune comisioane bancare!).

[/blockquote]

Cotizația de membru SIAR poate fi achitată prin transfer bancar, folosind următoarele elemente:

[blockquote style=”2″]

 • Banca: CEC Bank, Agenția Stirbei Voda
 • Titular/Beneficiar: Societatea Inginerilor de Automobile din România
 • Cod fiscal: 5496135
 • Cod IBAN (lei): RO 46 CECEB 60330 RON 3757 645
 • adresa SIAR: București, Splaiul Independentei 313, Sector 6, Cod poștal 060042
 • menționați pe documentele bancare în rubrica de corespondență cu titularul contului numele dvs. și faptul că suma reprezintă cotizație de membru SIAR
 • dacă întampinați dificultăți la depunerea cotizației, vă rugăm să contactați Secretariatul General al SIAR: siar@siar.ro!

[/blockquote]

Observatii:

Membrii SIAR beneficiaza de acces gratuit la Centrul de Informare al SIAR, o biblioteca cu peste 4000 de lucrari din domenii conexe inginerie automobilului.

Membrii SIAR beneficiaza de o reducere de 20% la achizitionarea de literatura tehnica de specialitate prin www.fisita.com/bookstore

Membrii SIAR primesc pe baza de abonament revistele AutoTest (RAR-lunar) si Ingineria automobilului (SIAR-trimestrial, online).

Formular de inscriere SIAR:

Prin completarea  și expedierea formularului pe adresa SIAR, vă exprimați acordul ca informațiile completate să fie introduse în baza de date ce cuprinde membrii SIAR si utilizate doar pentru realizarea misiunilor și obiectivelor SIAR. SIAR poate transfera informatii privind adresa dvs. de corespondenta la furnizorii de publicatii (gratuite sau plătite) pe baza unui acord specific convenit cu aceștia.

Completarea câmpurilor de mai jos ne informează despre intentia dvs. de a deveni membru SIAR. Descărcați, completați, datați și semnați Formularul de înscriere/reînscriere în SIAR” și predați-l conducerii secției SIAR din universitatea pe care ați absolvit-o folosind informațiile de aici:Contact secții SIAR! După avizarea și aprobarea solicitării dvs. veți primi prin email atestatul de membru SIAR. Documentul este valabil până la data de 30 aprilie a anului imediat următor celui în care v-ați înscris în SIAR și ați achitat cotizația de membru SIAR. Operațiunea se efectuează o singură dată – nu se repetă în fiecare an! Ulterior, pentru păstrarea calității de membru SIAR este necesar să se achite cotizația anuală în primul trimestru al anului și să se actualizeze datele din formularul expediat (dacă este cazul)!

 
 

Revista "Ingineria automobilului"

Romanian Journal of Automotive Engineering

CONCURSUL NATIONAL STUDENTESC DE INGINERIE A AUTOVEHICULELOR “PROF. UNIV. ING. CONSTANTIN GHIULAI”