Societatea Inginerilor de Automobile din Romania

KLC 2023

CHALLENGE KART LOW COST  – KLC 2023

Ediția a XI-a, Universitatea din Pitești, 16.05 – 17.05.2023

 

Competiția Kart Low Cost (KLC) este rezultatul colaborării dintre Université de Bourgogne –  Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers (ISAT de Nevers) din Franța și Departamentul Autovehicule și Transporturi din cadrul Universității din Pitești, prima ediție derulându-se în 2011, la Nevers, ulterior, competiția organizându-se alternant în România și Franța.

În cadrul concursului, folosind materiale și tehnologii inovatoare studenții proiectează și realizează un kart, dispunând de un buget de maximum 2000 euro pentru proiectul termic, respectiv 3000 euro pentru cel electric.  Cu kartul astfel construit, studenții participă la o competiție sportivă pe un circuit adecvat. Pentru evaluarea proiectelor sunt avute în vedere aspectele legate de partea tehnică a concepției și fabricării karturilor, de design-ul acestora, de forma și fondul prezentărilor, de comunicarea în limba engleză și, nu în ultimul rând, de justificarea încadrării în bugetul alocat competiției. Susținerea proiectelor inginerești este continuată de derularea probelor sportive unde studenții demonstrează abilitățile de conducere a karturilor, dar și de rezolvare a problemelor tehnice apărute pe circuit. Competiția este, în primul rând, una de inginerie, probele sportive având, mai ales, menirea de a demonstra că prototipul realizat este viabil.

În timp amploarea competiției a crescut prin alăturarea echipelor de studenți și cadre didactice de la Universitatea din Craiova, Universitatea Dunărea de Jos din Galați și Universitatea Politehnica din București, pe lângă secțiunea inițială de karturi cu motor termic s-a inițiat și dezvoltat și o secțiune de karturi electrice.

Cea de-a X-a ediție a concursului studențesc Kart Low Cost s-a desfășurat în luna mai 2022 la Institutul Superior de Autovehicule și Transporturi (ISAT) din Nevers, Franța cu participarea echipelor ISAT de Nevers și Universității din Pitești.

Ediția a XI-a a competiției KLC se va organiza în perioada 16.05 – 17.05.2023 la Universitatea din Pitești, cu colaborarea Academiei Titi Aur, cu participarea anunțată (cu câte un kart termic și unul electric) a echipelor reprezentative ale următoarelor universități :

  • Institutul Superior de Autovehicule și Transporturi, Nevers, Franța;
  • Universitatea Politehnica București;
  • Universitatea Transilvania din Brașov;
  • Universitatea din Craiova;
  • Universitatea Dunărea de Jos din Galați;
  • Universitatea din Oradea;
  • Universitatea din Pitești.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm sa accesați pagina SIAR Junior sau pagina de pe site-ul Universitatii din Pitești, dedicată KLC:

Urăm succes studenților și felicităm organizatorii și cadrele didactice implicate!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rsiarr77/public_html/wp-content/themes/legatus-theme-new/includes/single/post-tags.php on line 5

Revista "Ingineria automobilului"

Romanian Journal of Automotive Engineering

CONCURSUL NATIONAL STUDENTESC DE INGINERIE A AUTOVEHICULELOR “PROF. UNIV. ING. CONSTANTIN GHIULAI”